nieuws

Opnieuw protest op Coolsingel tegen coronamaatregelen

© MediaTV
Een groep van ongeveer honderd mensen heeft vrijdagavond in het centrum van Rotterdam gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen, de overheid in het algemeen en pedofilie. De groep verzamelde zich rond 20:30 uur tegenover het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel en maakt volgens de politie flink lawaai.
De demonstranten hadden megafoons, riepen leuzen, sloegen op pannen en er werd vuurwerk afgestoken. De politie heeft uiteindelijk twee mannen opgepakt. Beiden waren in het bezit van illegaal vuurwerk en hebben hiermee gegooid. Eén van hen bleek bij het fouilleren ook nog een gebruikershoeveelheid harddrugs op zak te hebben. De twee worden verhoord.
Rond 21:15 uur liep de groep via de Aert van Nesstraat en de Lijnbaan naar het Weena. Via het Hofplein maakte de groep zo een rondje. Rond 22:15 uur stonden nog enkele tientallen mensen voor het Stadhuis.
Maandagavond was er ook een demonstratie op de Coolsingel, tegen de afgekondigde lockdown. Lees meer: Aanhoudingen bij demonstratie tegen coronamaatregelen in Rotterdam