nieuws

Werk op ECT-terminals Maasvlakte ligt nog steeds stil

De kranen bij containeroverslagbedrijf ECT staan omhoog als gevolg van de langzaamaan-actie
De kranen bij containeroverslagbedrijf ECT staan omhoog als gevolg van de langzaamaan-actie
Het werk op de terminals van containeroverslagbedrijf ECT op de Maasvlakte ligt nog steeds stil. De ploeg die zaterdagmorgen aantrad, heeft het werk nog niet hervat.
Sinds donderdagavond liggen de ECT-terminals op de Maasvlakte plat. De medewerkers willen pas weer aan de slag als ze van de directie uitleg krijgen over de reden voor het stopzetten van de cao-onderhandelingen.
Medewerkers laten weten dat zij ECT bij aanvang van elke dienst twee uur de tijd geven om uitleg te geven. Daarna zouden ze, ongeacht een uitleg of niet, het werk weer oppakken.
ECT heeft het personeel echter opgeroepen meteen weer aan het werk te gaan, zo is te horen op een video die rondgaat. Als ze dat niet doen, wordt hen verzocht de terminal te verlaten. Ook als het personeel na twee uur alsnog aan het werk gaat, krijgen ze geen salaris uitbetaald.

Face-to-face

Volgens de vakbonden weigert de directie van ECT verder te praten zolang een gesprek face-to-face als gevolg van de coronamaatregelen niet mogelijk is.
Voor volgende week en 11 januari stonden cao-overleggen gepland, maar ECT wil die gesprekken volgens de bonden verplaatsen naar februari. Vakbondsman Niek Stam vindt dat onnodig. Volgens hem kunnen sommige onderwerpen gemakkelijk online worden besproken.