nieuws

'Vrijwel zeker witte kerst'

03-03-sneeuw.cropresize.tmp.jpg
03-03-sneeuw.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De kans is groot dat Nederland dit jaar een witte kerst krijgt. Tenminste, dat melden vrijdag meteorologen van het KNMI, Meteo Consult en Infoplaza. RTV Rijnmond weerman Leen de Koning zwakt het optimisme wat af.
Het blijft volgens hem wisselvallig winterweer, maar het is nog niet goed in te schatten of de kerst ook echt wit wordt. Komende zondag verwacht De Koning opnieuw sneeuw. "Als dat blijft liggen, hebben we een witte kerst', aldus de weerman.
Harry Geurts van het KNMI wijst erop dat het aan de kust warmer kan worden en de kans op een witte kerst daar kleiner is.
Michiel Severin van Infoplaza zegt dat de kans op een witte kerst in de kustgebieden 30 procent is en in de rest van Nederland 80 procent. Reinier van de Berg van Meteo Consult meldt dat het op zondag en dinsdag in het hele land weer kan gaan sneeuwen en er een laag van 5 centimeter bij kan vallen
Van een officiële witte kerst in Nederland is sprake als er op beide dagen een gesloten sneeuwdek in De Bilt ligt. Dit gebeurde voor het laatst in 1981.
Heeft u mooie sneeuwfoto's? Stuur ze naar ons!
Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer