nieuws

Eerdmans' JA21 krijgt in één klap drie zetels in Europees Parlement

Joost Eerdmans
Joost Eerdmans
De nieuwe partij van Rotterdammer Joost Eerdmans, JA21, kan volgens een peiling van Maurice de Hond rekenen op één zetel bij de kamerverkiezingen in maart. Eerdmans kreeg zondag daarnaast versterking van drie europarlementariërs van Forum voor Democratie die overstappen naar JA21.
Leefbaar Rotterdam-voorman Joost Eerdmans en Eerste Kamerlid Annabel Nanninga stapten onlangs op bij Forum voor Democratie, omdat ze 'geen lid willen zijn van een partij die extremistische opvattingen duldt'. Er was ophef ontstaan in de partij van Thierry Baudet nadat anti-semitische uitlatingen binnen de jongerentak van de partij waren uitgelekt.
In de afgelopen week richtten Eerdmans en Nanninga de nieuwe partij JA21 op waarmee ze aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart willen meedoen.
Zondag laten Europarlementariërs Derk Jan Eppink, Rob Roos uit Portugaal en Rob Rooken weten dat ze zich bij JA21 aansluiten. Ze doen dat via de website JA21.nl waar ze uitleggen waarom ze overstappen naar de nieuwe partij.Lees meer: Joost Eerdmans wil Tweede Kamer in met nieuwe partij: JA21