nieuws

Politie schiet onschuldige man neer, blijkt uit onderzoek

© JB Media
De man die door de politie werd neergeschoten na een dodelijke schietpartij in Vlaardingen, blijkt niets met de zaak te maken te hebben. Hij kwam in het vizier als verdachte nadat vorige week geschoten was in de Patrimoniumsdwarsstraat.
De politie wilde de man aanhouden, omdat hij voldeed aan het signalement van de schutter. Toen hij volgens de politie niet mee wilde werken bij zijn aanhouding, loste een agent een waarschuwingsschot. Daarna werd gericht op hem geschoten. De man werd geraakt en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.
Onderzoek van de politie heeft inmiddels uitgewezen dat er geen reden tot verdenking meer is tegen de man. Hij is officieel vrijgelaten en inmiddels ook thuis uit het ziekenhuis.
Bij de schietpartij in de Patroniumdwarsstraat vorige week woensdag is een 26-jarige Vlaardinger om het leven gekomen.Lees meer: Man overleden na beschieting in Vlaardingen politie schiet op verdachte
Eerder zei burgemeester Bas Eenhoorn van Vlaardingen nog dat "de politie de verdachte en het slachtoffer kent en een spoor lijkt te hebben."Lees meer: Burgemeester Vlaardingen reageert op dodelijke schietpartij Dit komt niet uit de lucht vallen
De mogelijke schutter is dus nog spoorloos. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.