nieuws

Verdachten overval op Van der Gijp langer in de cel

De politie deed op 8 december invallen en nam goederen en auto's in beslag. Archief
De politie deed op 8 december invallen en nam goederen en auto's in beslag. Archief © Politie
Zes mannen die worden verdacht van woninginbraken en overvallen op bekende of vermogende Nederlanders, onder wie René van der Gijp en NikkieTutorials, blijven langer in voorarrest. Vijf mannen blijven drie maanden vastzitten, één verdachte een maand. Dat heeft de rechtbank donderdag besloten.
Op dinsdag 8 december werden zeven verdachten aangehouden na huiszoekingen in Rotterdam en Ridderkerk. Eén persoon mocht na een aantal dagen al naar huis van de rechtbank.
De mannen worden verantwoordelijk gehouden voor de overval op oud-voetballer René van der Gijp, die bij thuiskomst in Dordrecht werd aangevallen. Eén van de betrokkenen werd door de rechter eerder veroordeeld.Lees meer: Negen maanden cel voor overval op René van der Gijp
Ook werd YouTuber Nikkie de Jager (NikkieTutorials) in Uden overvallen. De andere plaatsen waar de mannen toesloegen waren Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht en Mijnsheerenland.
Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld, vertelde een woordvoerder van de politie eerder. De buit bedroeg honderdduizenden euro's. Geweld werd bij de criminele activiteiten niet geschuwd.Lees meer: Overvallers Van der Gijp hadden mogelijk ook voetballer Michiel Kramer in vizier