nieuws

Dronken automobilist ramt vier auto's in Schiedam, lachgasgebruiker rijdt toeterend door Delfshaven

© Politie Delfshaven
Geen stille nacht voor kerst aan de Vlaardingerdijk in Schiedam-West. Een dronken automobilist heeft daar vier geparkeerde auto's geramd. De beginnende bestuurder had veel te veel gedronken.
Volgens de politie kon de bestuurder niet eens fatsoenlijk meer lopen. Al snel bleek waarom. De blaastest wees uit dat de automobilist meer dan tien keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.
De bestuurder is zijn rijbewijs kwijt en heeft een boete gekregen.

Lachgastank met inhoud voor 250 ballonnen

Ook in Rotterdam-Delfshaven maakte een automobilist het erg bont. Een 26-jarige Schiedammer reed al toeterend door de Messchertstraat met een lachgasballon aan zijn mond en heel dicht op zijn voorganger. Op deze manier reed hij voorbij agenten die bezig waren met het afronden van een melding.
Sprintend zetten deze agenten de achtervolging in en met een stevige klap op het dak van de auto van de Schiedammer brachten zij hem tot stilstand. Volgens de politie was hij 'zo duf als een konijn'. Naast hem lag een grote lachgastank waar je zo'n 250 ballonnen mee kunt vullen.
Ook hij gaat de kerstdagen in zonder rijbewijs.

Klapper tegen hek

Ook in Alblasserdam maakte een dronken automobilist brokken. Een man knalde hard op een hek langs een weg. Op een Instagram-pagina van de politie is te zien dat zowel de auto als het hek flink toegetakeld is. De politie heeft het rijbewijs van deze automobilist afgepakt.