nieuws

Gezochte Schiedamse drugscrimineel na bijna twee jaar aangehouden

Foto ter illustratie (Bron: Pixabay)
Foto ter illustratie (Bron: Pixabay)
Drugscrimineel Jaafar K. uit Schiedam is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Hij bleef bijna twee jaar uit handen van de politie. K., die wordt gezien als een belangrijke pion in de drugswereld, had nog een gevangenisstraf van vijf jaar open staan. Volgens zijn advocaat heeft hij zich zelf gemeld bij de politie.
De politie meldt op sociale media dat K. is gepakt, maar volgens zijn advocaat Haroon Raza is dit iets anders gelopen.
Volgens Raza zat K. in Marokko en kon hij door corona niet naar Nederland vliegen. De advocaat zegt dat K. zich deze zomer al wilde melden. "Hij is naar Marokko gegaan, maar wilde zich melden omdat hij Nederland mist. Ik heb dit zelfs aangegeven bij politie en justitie. Zo is ook zijn vluchtschema opgestuurd."

Grote overlast

De familie van K. kwam in april 2018 in beeld vanwege grote overlast. De politie hield toentertijd acht leden van de Schiedamse familie aan voor allerlei criminele activiteiten. In totaal werden twintig personen aangehouden.
"Ze reden in dikke auto's, vertoonden onaanvaardbaar gedrag en hielden zich aan geen enkele regel. Het heeft ons heel veel moeite gekost om er een vinger achter te krijgen", reageerde burgemeester Cor Lamers van Schiedam toentertijd. Volgens hem had de familie van K. een dikke vinger in de drugshandel in de regio Rijnmond. Lees meer: Burgemeester: 'Het was de meest irritante, overlastgevende en criminele familie van Schiedam' Lees meer: Drugsdealende familie uit Schiedam opgepakt
In 2019 moest K. zich melden bij de gevangenis, maar hij kwam niet opdagen. Sindsdien was hij spoorloos. Daar is afgelopen nacht een einde aan gekomen.