nieuws

Storm en regen op komst met dank aan Bella

Windstoten in Hoek van Holland
Windstoten in Hoek van Holland
De westkust van ons land en dus ook deze regio, krijgt vanaf zaterdagavond te maken met onstuimig weer. Dit begint met harde windstoten en vooral vanaf zondag valt er veel regen. De storm krijgt zelfs een naam: Bella.
Het kustgebied moet rekenen op windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur. Volgens weerman Arjan Willemse kan de snelheid van de windstoten op net strand van Hoek van Holland zelfs oplopen tot 110 kilometer per uur.
Het KNMI heeft code geel afgekondigd. Voor het begin van zaterdagavond geldt dit alleen nog voor Noord-Holland en het waddengebied, maar vanaf middernacht ook voor onze regio.

Regen

De wind neemt zondagmiddag wat af. Maar voor deze dag wordt veel regen voorspeld. Vanwege deze verwachte regenval verlaagt het Hoogheemraadschap van Delfland nu al vast het waterpeil. Het waterschap wil op die manier ruimte maken om overtollig regenwater te kunnen wegpompen.
Bij stevige regenval lopen regelmatig laaggelegen delen van Schiedam en omgeving onder water, zoals Oost, de tunnel bij het Plein '40/'45 en de trambaan op de Broersvest. Ook op de A20 bij Schiedam zijn er regelmatig problemen met water op de rijbaan.