nieuws

Lichtshow en nieuwjaarsboodschap: Rijnmond gaat op unieke manier het jaar uit én in

Rijnmond viert de jaarwisseling met een unieke lichtshow op 31 december 2020 en een mooie nieuwjaarsboodschap op 1 januari 2021
Rijnmond viert de jaarwisseling met een unieke lichtshow op 31 december 2020 en een mooie nieuwjaarsboodschap op 1 januari 2021
Het bijzondere jaar 2020 wordt door Rijnmond op oudjaarsavond op een nooit eerder vertoonde manier uitgeluid: met een lichtshow. Tien uur later pakken we op nieuwjaarsdag op een minstens zo bijzondere wijze de draad weer op met een unieke en typisch Rotterdamse nieuwjaarsboodschap.
Op donderdag 31 december vanaf 23:52 uur tellen we op TV Rijnmond en rijnmond.nl af naar het moment waarop normaal gesproken het vuurwerk knalt en we elkaar liefdevol in de armen vallen.
Omdat de mensen veelal thuis de jaarwisseling mee gaan maken, hebben Rotterdam Festivals, de Gemeente Rotterdam, Mothership, Drone Light Labs (Met support van kunstenaarsduo DRIFT) een lichtkunstwerk in de vorm van een korte film gecreëerd dat in de laatste acht minuten van het jaar het gevoel van een ‘nieuwe dag’ belichaamt.
De film gaat langs iconische en verlaten Rotterdamse locaties, waarna het uitmondt in een spectaculaire Drone performance boven de Maas die het nieuwe jaar inluidt.

Dave’s Corona Varieté

De unieke lichtshow wordt op TV Rijnmond op 31 december vanaf 17:00 uur vooraf gegaan door Dave’s Corona Varieté. Omdat de traditionele wintershows van Dave niet door mogen gaan is gekozen wel een speciale Oud en Nieuw-uitzending op te nemen. Deze bijzondere editie zit vol artiesten bij wie het varieté-bloed door de aderen stroomt.

Nieuwjaarsdag

Op nieuwjaarsdag zijn we er al vroeg bij op TV en op onze website: om 10:00 uur laten we een prachtige Rotterdamse nieuwjaarsboodschap zien, genaamd : ‘Omhoogwerkers.’ 2020 gaat de geschiedenis in als het coronajaar. Een jaar waarin een virus ons leven op z’n kop zette. Maar we lieten ons niet op de kop zitten. Ja, er was pijn, en verdriet. Maar na regen komt zonneschijn. We gaan vol goede moed het nieuwe jaar tegemoet, zoals we dat in Rotterdam gewend zijn.
Omhoogwerkers. Zo heet de Nieuwjaarsfilm van Rotterdam. Luister naar onbekende, bekende, beroemde en beruchte Rotterdammers. Zij hebben een boodschap voor ons. Ze nodigen ons uit om vooruit te kijken. Of beter nog: omhoog. Samen uit het dal, naar boven. De muziek is van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, die speciaal voor deze film is gecomponeerd.
Oudjaarsavond op TV Rijnmond
17:00 Welkom bij Rijnmond
17:20 Dave’s Corona Varieté
23:52 Aftellen met spectaculair lichtkunstwerk boven Rotterdam
Nieuwjaarsdag op TV Rijmond
10:00 uur Nieuwjaarsfilm Omhoogwerkers
12:00 uur herhaling van de nieuwjaarsfilm
13:20 uur idem
14:40 uur idem
15:50 uur idem
Rondom de nieuwjaarsfilm herhalen we Dave’s Corona Varieté.
Vanaf 17:00 is er Welkom bij Rijnmond en de nieuwjaarsfilm
Nieuwjaarsdag op Radio Rijnmond
10.00 – 14:00 Kick-start – Reint Jan Potze neemt je vier uur lang mee het nieuwe jaar in middels leuke muziek, mooie prijzen en live-verslaggeving uit het Rijnmond gebied.
14:00 – 16:00 Archief Rijnmond – Roland Vonk deelt live op de radio zijn muzikale jaarwisselings-herinneringen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl