nieuws

Dit is (vrijwel zeker) de eerste regiogenoot die is gevaccineerd tegen corona

Hij is er zeker van dat hij de eerste Feyenoordsupporter ter wereld is die een vaccin heeft ontvangen tegen het coronavirus. Paul Vrijhof uit Rotterdammer woont en werkt al jaren in de Verenigde Arabische Emiraten en heeft daar inmiddels zijn eerste vaccin toegediend gekregen.
Dat Vrijhof nu al zijn eerste prik heeft gekregen, heeft te maken met zijn werk bij het havenbedrijf van Abu Dhabi. Dat bedrijf maakt deel uit van een consortium dat ook verantwoordelijk is voor de distributie van de vaccins. "Omdat ik een overheidsmedewerker ben, werd ik uitgenodigd om ook gevaccineerd te worden. Dus daar heb ik als eerste van de familie maar gebruik van gemaakt. Ik dacht 'zet die spuit er maar in!'"
Vrijhof kreeg een paar dagen geleden zijn eerste dosis van het Chinese Sinopharm-vaccin. "Voorlopig gaat het prima", zegt hij monter. "Ik voel me prima. Ik heb van wat collega's gehoord dat de tweede injectie wat zwaarder valt, maar dat is een natuurlijke reactie."
De Rotterdammer is erg onder de indruk van de manier waarop de Verenigde Arabische Emiraten omgaan met het coronavirus. "Al heel snel werden hier mondkapjesfabrieken uit de grond gestampt", vertelt Vrijhof. "Maar er werden ook strenge maatregelen genomen, zelfs met een avondklok. Iedereen houdt zich daar ook aan. Het gaat ver, maar het geeft ook een veilig gevoel."