nieuws

Verdachte vast na gewelddadige diefstal Dordts hotel

© MediaTV
De politie heeft maandagochtend een 36-jarige verdachte uit Sliedrecht aangehouden voor een diefstal met geweld in een hotel in Dordrecht eerder deze maand. Daarbij toonde de dader een wapen, duwde hij de eigenaar van het hotel omver en stal hij een onbekend geldbedrag.
De eigenaar van het hotel aan de Achterhakkers hoorde op 20 december rond 23:05 uur een vreemd geluid. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, stond hij oog in oog met een onbekende man. De man rende, bij het zien van de eigenaar, weg.
Lees meer: Worsteling met inbreker in Dordts hotel
De hoteleigenaar vermoedde meteen dat het om een inbreker ging en rende achter de man aan. Maar toen de inbreker een wapen pakte, stapte hij van schrik naar achteren. Hierdoor kon de dader opnieuw wegrennen.
Toch gaf de hoteleigenaar niet op. Hij rende opnieuw achter de dader aan en wist de man op de Hoogt vast te pakken. De inbreker liet opnieuw zijn wapen zien en duwde de hoteleigenaar omver. De inbreker ging er op een bromfiets vandoor richting de Sluisweg. Het slachtoffer bleef met meerdere schaafwonden achter.
De politie startte een onderzoek naar het voorval. Daaruit kwam de 36-jarige verdachte naar voren. De man zit vast en wordt voorgeleid.