nieuws

Schiedamse sauna ontvangt bezoekers ondanks lockdown; burgemeester sluit pand

Archieffoto
Archieffoto
Burgemeester Cor Lamers van Schiedam heeft een sauna in zijn gemeente per direct laten sluiten. In het pand aan de Rotterdamsedijk waren dinsdagmiddag bezoekers aanwezig, terwijl dat in strijd is met de huidige coronaregels. Het was bovendien niet de eerste keer dat het bedrijf coronaregels overtrad.
Sinds de lockdown half december zijn alle locaties die niet essentieel zijn voor de eerste levensbehoeften, gesloten. Daaronder vallen dus ook de sauna's.
De eigenaar van de Schiedamse sauna had vorige week maandag nog een waarschuwing gekregen, omdat ook toen de sauna open was. Blijkbaar was die boodschap aan dovemansoren gericht, want dinsdagmiddag bleek het bedrijf opnieuw open.
Het Interventieteam Ondermijning in Schiedam heeft in samenwerking met Stedin en de politie een controle uitgevoerd. Daaruit bleek nog meer mis: zo tapte het bedrijf stroom af en werd de drank- en horecawet overtreden.
Stedin heeft de stroomvoorziening meteen afgesloten. De sluiting van het pand geldt voor in ieder geval veertien dagen. De burgemeester moet binnen die tijd een verder besluit nemen.
De eigenaar heeft een boete gekregen.