nieuws

Bekogelde hulpdiensten, autobranden en veel vuurwerk: Zo verliep oud en nieuw in de regio

Oud en nieuw is dit jaar anders dan anders. Vuurwerk afsteken is verboden, net als grote feestjes. De discotheken en kroegen zijn dicht. Maar wat gebeurde er deze avond en nacht wel? Je leest het terug in dit liveblog.

02:00 uur - Timelapse van het vuurwerk in Rotterdam

01:50 uur - Meerdere auto's branden uit

Op meerdere plekken in de regio zijn inmiddels auto's uitgebrand. Eerder op de avond was het al raak in Zwijndrecht; later gebeurde het onder meer nog aan de Wolphaertsbocht en de Charloisse Lagedijk in Rotterdam-Zuid. (Foto: MediaTV)

01:40 uur - Woningbrand in Brielle

In Brielle komt bij een woning aan de Maarlant-Zuidzijde veel rook vrij op het dak. Ook in de woning is rook. De bewoners zijn ongedeerd en al naar buiten, de brandweer is nu ter plaatse en heeft vastgesteld dat de dakpannen verwijderd moeten worden.

01:29 uur - Hulpdiensten al meerdere keren bekogeld

De hulpdiensten zijn tijdens de jaarwisseling al op verschillende plekken in de regio bekogeld. Zo was het onder meer raak in Schiedam en Rotterdam-Schiebroek. De politie stelt dat het op sommige plekken in de regio onrustig is, maar spreekt niet van grote verstoringen.
Lees meer: Hulpdiensten op verschillende plekken in regio bekogeld met vuurwerk en stenen

01:23 uur - Creatieve manier van vuurwerk afsteken

Veel mensen blijken het niet zo nauw te nemen met het vuurwerkverbod, gezien de vele beelden van vuurwerk. In Middelharnis op Goeree-Overflakkee hebben ze echter wél een creatieve oplossing bedacht:

01:00 uur - Vuurwerkverbod?

Er zit opmerkelijk veel fijnstof in de lucht vanavond, zo merkt verslaggever Jacco van Giessen op.

00:57 uur - Stilte in de stad

De anders bruisende Witte de Withstraat is verlaten.

00:45 uur - Knallen in Ridderkerk


00:35 uur - Vuurwerk in Barendrecht

00:30 uur - Feest

Ook in Rhoon is het feest.

00:20 uur - Volop vuurwerk in de regio: van Dordrecht tot Rotterdam

00:05 uur - Handvol toeschouwers op Erasmusbrug

00:00 uur - Gelukkig nieuwjaar!

De redactie van Rijnmond wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar!

23:49 uur - Genieten van droneshow boven Rotterdam

Zometeen gaan we op TV Rijnmond spectaculair het nieuwe jaar in. Mis het niet!

23:37 uur - Waterschade bij winkel

De kledingzaak onder de woning aan het Oranjeplein in Puttershoek, waar eerder op de avond brand uitbrak, heeft waterschade opgelopen. Dat meldt de brandweer. De woning is onbewoonbaar; een tweede woning is uiteindelijk bespaard gebleven.

23:31 uur - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

23:21 uur - Vuurwerk in klaslokaal

In een school aan de Catullusweg in Rotterdam-Zuid is brand ontstaan, nadat er vuurwerk naar binnen werd gegooid. De brand was snel onder controle, maar het klaslokaal heeft wel brandschade opgelopen. De school is geventileerd. Een beveiligingsbedrijf wordt ingeschakeld om het pand in de gaten te houden.

23:06 uur - Brandweer bekogeld met stenen

Tientallen jongeren hebben stenen gegooid naar de brandweer. Dat gebeurde toen de brandweer terugreed na een brand aan de Teldersweg in Rotterdam-Schiebroek. Op een van de voertuigen is steenslag te zien, laat een woordvoerder weten.
De jongeren zijn weggevlucht. Volgens de brandweer is het her en der onrustig in Rotterdam.

22:56 uur - Knallen

In Rotterdam wordt er volop vuurwerk afgestoken ondanks dat het verboden is.

22:49 uur - Woning onbewoonbaar

De woning in Puttershoek waar eerder brand uitbrak, is onbewoonbaar. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. De naastgelegen woning heeft ook veel schade opgelopen.

22:15 uur - Laserlicht boven Dordrecht

Een mooi gezicht: een lichtshow in de lucht boven Dordrecht. Het schouwspel is tot 01:00 uur te zien. Het is een alternatief voor het verboden vuurwerk dit jaar.

22:10 uur - Uitslaande brand in Puttershoek

Op het Oranjeplein in Puttershoek woedt een brand in een woning boven de winkels. Het gaat om een uitslaande brand, in een huis boven kledingzaak Shoeby. Meerdere woningen worden ontruimd. De bewoners zijn inmiddels buiten.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

21:40 uur - Champagne! Maar dan wel mét alcohol...

21:10 uur - Vuurwerkverbod?

Deze jaarwisseling geldt een vuurwerkverbod. Maar daar is in veel gemeenten weinig van te merken, melden verschillende mensen op de Facebookpagina van Rijnmond. "De tv moet harder vanwege het vuurwerk", reageert iemand uit Brielle. Ook inwoners van Rotterdam-IJsselmonde, Hellevoetsluis en Oudenhoorn klagen over vuurwerk.
Ook in Gorinchem wordt er flink geknald.

21:00 uur - Pas op als je de weg op moet!

20:50 uur - Auto brandt uit, vermoedelijk brandstichting

Het aantal brandmeldingen in de regio Zuid-Holland-Zuid loopt op. Zo is er een insectenhotel uitgebrand in Zwijndrecht. Ook is een auto uitgebrand, waar vuurwerk naar gegooid is. De politie gaat uit van brandstichting.
Daarnaast is een benzine- of rookbom op het dak van de Albert Heijn in Zuid-Beijerland gegooid. Hier is geen brand uit gestaan. De brandweer voert nog wel een controle uit.

20:45 uur - Burgemeester Kolff uit zijn waardering

20:25 uur - Brand op dak kantoorgebouw

Op het dak van een kantoorgebouw in Rotterdam-Ommoord heeft brand gewoed. Het gaat om een pand aan het Dwerggras. Het gebouw zou al meerdere jaren doelwit van brandstichting zijn rond de jaarwisseling.

20:20 uur - Burgemeester mee met politie

20:10 uur - Sterretje

Luz uit Alexanderpolder is net 2 en heeft voor het eerst een sterretje in haar hand. Heel spannend!

20:00 uur - Zestig meldingen sinds 12:00 uur

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft sinds donderdagmiddag zestig meldingen gekregen van voornamelijk buitenbrandjes. Volgens de meldkamer is het rustiger dan afgelopen jaren, maar is vanaf dit tijdstip wel een toename te zien.

19:40 uur - Graafmachine brandt uit

Een graafmachine in Vlaardingen is donderdagavond uitgebrand. Verder zijn in de regio Rotterdam-Rijnmond wat kleine branden geweest, voornamelijk in prullenbakken.
Foto: MediaTV

19:38 uur - Bezorgbollen

19:20 uur - Caravanbranden

In de regio Zuid-Holland-Zuid zijn wat kleine buitenbrandjes geweest. Zo stonden er containers en prullenbakken in brand. Wel zijn twee caravans uitgebrand; in Goudswaard en in Giessenburg. Het is niet duidelijk of deze branden zijn veroorzaakt door vuurwerk.
Foto: caravanbrand in Goudswaard (M. Plas)

19:10 uur - Kat-en-muisspelletjes

In feite zou het rustig moeten zijn op straat, maar toch doen zich her en der wat kleine probleempjes voor in regio Rotterdam-Rijnmond, meldt Cor Lamers. Hij is vervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en burgemeester van Schiedam.
Zo proberen mensen de politie uit te dagen. "Daar treden we dan zo spoedig mogelijk tegen op. Het zijn kat-en-muisspelletjes, ook door volwassenen. Dan denk ik: houd je bij je verstand en blijf thuis."
Lees meer: Cor Lamers over oud en nieuw: 'her en der probleempjes, wees verstandig en blijf thuis'