nieuws

Jongeren mogen gamen met Rarko en Broederliefde om de coronaverveling tegen te gaan

In deze coronatijd is er voor jongeren nauwelijks iets te doen, behalve veel gamen uiteraard. Dus bedacht de gemeente Rotterdam samen met event organisatie Huis van Asporaat een volledig coronaproof FIFA 21 tournament. "Zo gaaf om met leden van Broederliefde samen te gamen", zegt één van de deelnemers.
Na meerdere voorrondes was dit weekend vanuit de Schiecentrale in Rotterdam de finale tussen Rotterdamse jongeren en bekende Nederlanders op internet live te zien. Ook de bekende Youtuber Rarko doet mee: "De jongeren kijken er echt naar uit om samen met mij online te gamen. Uiteraard ga ik voor de winst", zegt Rarko.

Meer dan alleen gamen

De organisatie achter het event hoopt dat ouders het negatieve beeld dat ze veelal hebben over gamen willen bijstellen. "Jongeren leren omgaan met verlies en krijgen motivatie om door te gaan. Zeker als je speelt met rolmodellen zoals deze bekende Nederlanders," zegt Kenneth Asporaat van de organisatie.
Kijk hier naar een reportage over het FIFA-event. De tekst gaat verder onder de video.
Diverse bekende Nederlanders deden mee aan het online event dat door duizenden jongeren is bekeken. Zo deden Broederliefde, Rarko, Ta Joela, Keizer en DJ Wef mee.
De Rotterdammer Akram zat in een team met BN-er Sjaf van Broederliefde. Zij wonnen uiteindelijk de finale en mogen zichzelf de 'Gaming King of Rotterdam' noemen.