nieuws

Ruim halve ton minder schade in Dordrecht door vuurwerkverbod

De lichtshow in Dordrecht tijdens afgelopen jaarwisseling
De lichtshow in Dordrecht tijdens afgelopen jaarwisseling
De jaarwisseling in Dordrecht is, net als in Rotterdam, rustiger verlopen dan andere jaren. De schade aan de openbare ruimte komt bij een eerste schatting neer op 28.600 euro. Vorig jaar was dat 91.065 euro.
De schade is dit jaar lager uitgevallen door het vuurwerkverbod. De gemeente hield op 28 december ook een inleverdag voor illegaal vuurwerk. Mensen konden zonder risico op straf hun vuurwerk afgeven. Dat leverde 51 kilogram (illegaal) vuurwerk op.
Wouter Kolff, de Burgemeester van Dordrecht, spreekt zijn waardering uit voor de jongeren. "Zij hebben zich overwegend goed gedragen", zegt hij.Lees meer: Burgemeester Kolff: 'Als er iets was, is het meteen de kop ingedrukt'
Tijdens de jaarwisseling moesten vooral afvalbakken en speeltoestellen het ontgelden. Er werden zeven mensen aangehouden. De gemeente doet aangifte van de schade. Waar mogelijk worden de kosten verhaald op de dader.
Verder rukte de brandweer in totaal 21 keer uit. Ook dat was aanzienlijk minder dan vorige jaarwisseling. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis behandelde welgeteld nul vuurwerkslachtoffers.
Burgemeester Kolff, die ook voorzitter is van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid wil nog niet vooruitlopen op een permanent vuurwerkverbod. "Dat is een gesprek dat we in alle rust moeten voeren. Niet nu we in een crisissituatie zitten. Volgend jaar hebben we, hoop ik, weer een nieuwe situatie."