nieuws

Fatale schietpartij Ridderkerk was gevolg mislukte drugsdeal

© MediaTV
De fatale schietpartij in oktober vorig jaar bij een winkelcentrum in Ridderkerk was het gevolg van een mislukte drugsdeal. De slachtoffers wilden er zonder te betalen met 80 gram cocaïne vandoor gaan, toen zij werden beschoten.
Een 30-jarige man uit Oud-Beijerland kwam daarbij om het leven. Zijn 32-jarige maat, ook uit Oud-Beijerland, raakte zwaargewond.
Lees meer: Dode en zwaargewonde Oud-Beijerlanders bij schietpartij in Ridderkerk
Jeffrey van O.(26) uit Breda heeft bekend dat hij drugs wilde afleveren. Ze hadden afgesproken bij winkelcentrum De Werf in Ridderkerk. Toen het misging zou een van de kopers het gebaar hebben gemaakt alsof hij naar een wapen greep, zegt Van O. Daarna zou de tweede man daadwerkelijk een vuurwapen hebben gepakt en hebben geroepen: "Ik ga schieten! Ik ga schieten!"
Jeffrey van O. zegt dat hij uit zelfverdediging de trekker heeft overgehaald. De tweede man, die zou hebben geroepen dat hij ging schieten, is degene die is overleden.
Justitie wil een 3D-reconstructie maken van de schietpartij. Donderdag is besloten dat de verdachte blijft vastzitten. Op 1 april is er een volgende zitting.
Lees meer: Verdachten dodelijke schietpartij Ridderkerk langer vast

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl