nieuws

Hoge opkomst voor griepprik Capelle aan den IJssel en de Albrandswaard

14-01-Griepprik.jpg
14-01-Griepprik.jpg
ROTTERDAM - In Capelle aan den IJssel en de Albrandswaard zijn woensdag meer mensen een tweede vaccin tegen de Mexicaanse Griep op komen halen dan er zijn opgeroepen. Dat zegt de GGD Rotterdam Rijnmond.
De forse opkomst in de twee gemeenten is volgens de GGD te verklaren doordat veel Rotterdammers hun kinderen in deze gemeenten lieten prikken. Deze keer was er rekening gehouden met de grote opkomst, door de inzet van extra prikkers, verkeersregelaars en materiaal.
Op de derde dag van de tweede vaccinatieronde kon er geprikt worden in Capelle, de Albrandswaard, Hellevoetsluis en Ridderkerk. In totaal kregen bijna 10 duizend kinderen van een half tot en met vier jaar en huisgenoten van baby's tot zes maanden een prikje. Daarmee komt de gemiddelde opkomst van deze week op 79 procent. Tijdens de eerste vaccinatieronde in november was dat na drie dagen 90 procent.
Donderdag wordt er gevaccineerd in Ahoy' in Rotterdam. Vrijdag wordt er afgesloten met de gemeenten Barendrecht, Krimpen aan den IJssel en Spijkenisse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl