nieuws

Politie zoekt meerdere verdachten na ontploffing handgranaat in Rotterdam-Zuidwijk

In Rotterdam-Zuidwijk zijn in de nacht van zondag op maandag zeven woningen en een aantal auto's beschadigd. Een handgranaat ontplofte rond 02:45 uur op de Kronenburg. Even later brandde een auto af in Barendrecht. De politie is op zoek naar meerdere verdachten.
Er raakte niemand gewond. Bewoners van de getroffen huizen hoefden hun woning niet te verlaten. Er is schade aan de ruiten van de huizen. De politie spreekt van 'excessief geweld' en heeft maandagmiddag een zogeheten TGO - een Team Grootschalige Opsporing - opgetuigd voor het onderzoek naar de explosie.
Kijk hieronder naar een video van de schade. De tekst gaat verder onder het fragment:
Een buurtbewoner zegt niets gemerkt te hebben van de explosie, maar is wel geschrokken. "Je denkt dat je in een veilige en kindvriendelijke nieuwbouwwijk woont. Dit verwacht je niet." Ze vertelde bij Radio Rijnmond dat er normaal contact is met alle buren in de wijk. De buren waarbij de explosie plaatsvond is volgens haar een rustig gezin waar ze nooit last van heeft.
Een andere buurtbewoner hoorde wel een harde knal. "Ik sprong op van mijn bed. Ik ben gelijk buiten gaan kijken toen zag ik dat de ramen van mijn buren en een paar auto's helemaal gesneuveld zijn."

Autobrand Barendrecht

In het onderzoek kijkt de politie ook of een autobrand aan de Vrijenburglaan in Barendrecht te maken heeft met de explosie. Rond 02:57 hoorden een buurtbewoner een doffe knal. "Alsof er werd geschoten. Toen hoorde ik sirenes, deed de gordijnen open en zag de vlammenzee."
Camerabeelden laten zien dat voordat de auto in vlammen opging, er meerdere personen uit de auto kwamen. De politie is op zoek naar die personen.