Sparta blijft voetballen op kunstgras

Sparta speelt ook komend seizoen op kunstgras. Het bestuur vindt het onverantwoord om op korte termijn over te stappen op natuurgras. Dit heeft voorzitter Leo Ruijs laten weten in de nieuwjaarsboodschap op de website van de site.

De Kasteelclub denkt dat een overstap naar natuurgras ten koste gaat van de sportieve prestaties en de financiële belangen. "Wij zijn echter tot de conclusie gekomen dat we daarmee nooit een topsport omgeving kunnen realiseren met ongewenste invloeden op de sportieve prestaties van ons eerste elftal", meent Ruijs.

Het kunstgrasveld op Het Kasteel tijdens Sparta-Heracles Almelo eerder dit seizoen. De tekst gaat verder onder de foto. 

Afbeelding

Totdat er natuurgras komt op Het Kasteel, wil Sparta eerst het sportcomplex op Nieuw-Terbregge verbouwen. Die verbouwing kan plaatsvinden in de periode tot juni 2022, maar de Kasteelclub houdt rekening met vertraging als gevolg van COVID-19. Vorige maand liet Ruijs dit al doorschemeren in een gesprek met Rijnmond.

Volgens Ruijs is het 'veel belangrijker' om de toeschouwerscapaciteit uit te breiden, onder meer met meer business units. Op die manier wil Sparta het verdienpotentieel van het stadion vergroten en een hoger spelersbudget realiseren.

Nieuwe functie Van Stee

Henk van Stee is sinds 1 januari 2021 technisch directeur van Sparta. Zijn voormalige functie als Directeur Betaald Voetbal verdwijnt. Van Stee wordt naast het betaalde voetbal, Sparta 1, Jong Sparta en Sparta O18, tevens eindverantwoordelijk voor de gehele jeugdopleiding.

Sparta gaat nog wel op zoek naar een niet-uitvoerend bestuurslid Technische Zaken om voor het voltallige bestuur als klankbord te kunnen fungeren en ook Van Stee te controleren.

Meer over dit onderwerp:
Sport Sparta Voetbal Rijnmond Sport
Deel dit artikel:

Reageren