nieuws

Denneboom en Sparta uit elkaar

ROTTERDAM - Sparta heeft Romano Denneboom per direct teruggestuurd naar FC Twente. De Kasteelclub had de aanvaller gehuurd van de koploper uit de eredivisie, maar was al vanaf het begin niet tevreden over zijn instelling.
Voorafgaand aan het duel met NAC Breda werd Denneboom al tijdelijk uit de selectie gezet. Na een paar dagen mocht hij weer meetrainen, maar Denneboom liet weten zijn gedrag niet te zullen aanpassen. Sparta zag vervolgens geen basis meer voor verdere samenwerking en stuurde hem woensdagochtend voorgoed terug naar FC Twente, dat Denneboom aan de Kasteelclub had verhuurd.
De clubs moeten nog onderhandelen over de financiële gevolgen. Sparta vindt het logisch dat FC Twente geld wil zien, maar verwacht gezien de goede verstandhoudingen tussen beide clubs er op harmonieuze wijze uit te zullen komen. FC Twente heeft al laten weten dat Denneboom niet welkom is in Enschede na de winterstop. Bij Sparta kwam Denneboom negen competitieduels in actie, maar kon nooit overtuigen.
In het verleden speelde de Rotterdammer voor Heerenveen, Willem II, NEC en FC Twente. Ook kwam Denneboom eenmaal uit voor het Nederlands elftal. Zijn contract in Enschede loopt na dit seizoen af.