nieuws

Rico Verhoeven kent geen twijfel voor titelgevecht in Rotterdam: 'Ik zit op een heel ander level dan Jamal Ben Saddik'

Op zaterdag 30 januari verdedigt kickbokser Rico Verhoeven tijdens Glory 77 zijn wereldtitel. Dat doet hij in Rotterdam, tegen Jamal Ben Saddik. De laatste keer dat zij tegenover elkaar in de ring stonden was in 2017 in Ahoy. Toen won Verhoeven. En het zwaargewicht twijfelt ook nu niet aan een goede afloop. "Ik zit op een heel ander level dan Jamal Ben Saddik", zegt hij.
"Jamal is groot en sterk, heeft een goede techniek, maar ik vind hem niet gevaarlijk", vertelt Verhoeven tijdens een online persconferentie.
Drie jaar geleden ging Ben Saddik tegen Verhoeven in de vijfde ronde knock-out. Alleen in de eerste ronde domineerde hij en bracht Ben Saddik de Nederlander aan het wankelen.
"Maar ik heb nu meer ervaring, ik heb op dit gevecht gewacht. Het is tijd voor een nieuwe wereldkampioen", zegt de uitdager van Verhoeven. "Ik ben een andere vechter, denk anders en vecht anders. Ik kijk alleen naar de toekomst en niet aan die partij in 2017. Ik ben met mijn fysiek bezig geweest, dat gaat het verschil maken." Om daar later aan toe te voegen. "Ik heb geen vijf rondes nodig, dat weet Rico ook."

Tiende wereldtitelgevecht

Verhoeven: "Hij is nu fitter dan drie jaar geleden, maar dat gaat het verschil niet maken. Als Jamal dat denkt, nou prima. Ik doe nu geen voorspelling, maar het gaat goed zijn", lacht de titelverdediger. "De mensen willen dit gevecht zien. Ik ben blij dat ik weer de ring in mag voor mijn tiende titelgevecht."
Ook Rotterdammer Luis Tavares komt in actie tijdens Glory 77. Hij vecht tegen Donegi Abena.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl