Sparta onderuit tegen PSV, 'AZ-scenario' blijft net uit (3-5)

Sparta heeft in een vermakelijke wedstrijd op een besneeuwd Kasteel met 3-5 verloren van PSV. De bezoekers hielpen een 1-4 voorsprong bijna volledig om zeep, maar een stunt, net zoals de 4-4 tegen AZ na een 0-4 achterstand) zat er uiteindelijk niet in. In de slotminuut maakte PSV de 3-5.
Sparta moest het zaterdagavond doen zonder sterkhouder Abdou Harroui door een blessure. Ook Dirk Abels, Mica Pinto en Mario Engels konden niet starten. Iemand die daarvan profiteerde was Bryan Smeets. Na vier minuten spelen dribbelde hij richting het zestienmetergebied na balverlies van PSV en ramde hij de bal stijf in de kruising.
Een kwart wedstrijd leek er niet veel aan de hand voor Sparta totdat Mauro Junior raak kopte uit een voorzet van Cody Gakpo. Na de 1-1 viel Smeets geblesseerd uit namens Sparta en aan de andere kant kon Gakpo niet verder. Vooral dat laatste had veel invloed op de wedstrijd. PSV bracht namelijk Donyell Malen als vervanger die werd gespaard.
De wedstrijd begon goed voor Sparta met de 1-0 van Bryan Smeets. Dat klonk zo live op Radio Rijnmond.
Direct na rust scoorde Malen uit een diepe pass. Het duel leek klaar toen Noni Madueke hetzelfde deed ruim een minuut later.
Toch gebeurde er nog van alles hierna. Nadat invaller Reda Kharchouch een enorme kans miste namens Sparta, maakte Philipp Max de 1-4. Beslist was het allerminst. Danzell Gravenberch schoot een minuut na zijn invalbeurt de 2-4 binnen. Diezelfde Gravenberch miste vervolgens een enorme kans op de 3-4.
Het werd nog heel spannend op Het Kasteel. Zo klonken de 2-4 en 3-4 live op Radio Rijnmond.
Die goal viel uiteindelijk nog snel. Mario Engels werd licht aangetikt in het zestienmetergebied en Kharchouch maakte zijn eerste competitiegoal van het seizoen, wat eerder in de wedstrijd ook gold voor Smeets en Gravenberch. Zijn goal zorgde voor een spannende slotfase waarin het doelpunt aan de voor Sparta verkeerde kant viel. Malen tikte binnen.

Opstelling Sparta

Okoye, Fortes, Beugelsdijk, Heylen, Meijers (62' Pinto), Mijnans (62' Abels), Auassar, Burger, Smeets (32' Engels), D. Duarte (62' Kharchouch), Thy (73' Gravenberch).

4' 1-0 Bryan Smeets
24' 1-1
47' 1-2
49' 1-3
71' 1-4
75' 2-4 Gravenberch
87' 3-4 Kharchouch (strafschop)