nieuws

'Achterban PvdA wil Aboutaleb als lijsttrekker'

© Marc Nolte
Veel leden van de PvdA zien de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb het liefst als de nieuwe partijleider. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.
Ruim één op de drie PvdA-stemmers ziet Aboutaleb het liefst als lijsttrekker voor de Kamerverkiezingen. Hij wordt gevolgd door de huidige fractieleider Lilianne Ploumen (27 procent) , Kamervoorzitter Arib (15 procent) en EU-commissaris Timmermans (13 procent).
Aboutaleb wil tot nu toe niets zeggen over een eventueel lijsttrekkerschap. "Ik laat het eerst bezinken. Het is aan de partij", zei hij donderdag. "De discussie over de opvolging is voor de vereniging PvdA. Die wijst een eigen leider en lijsttrekker aan. Dat ik me amper drie weken na mijn operatie graag wil wijden aan de inzet voor Rotterdam, zegt alles over mijn commitment voor deze stad."
Lees meer: Is Aboutaleb kandidaat bij PvdA na vertrek Asscher? 'Ik ga er niet over speculeren'
Afgelopen week stapte Lodewijk Asscher op als landelijk lijsttrekker van de PvdA, na een kritisch rapport over de toeslagenaffaire. Toentertijd was hij minister van Sociale Zaken. Vrijdag trad het kabinet af vanwege de kwestie. Het kabinet is nu demissionair, maar heeft wel gezegd gewoon door te werken aan de aanpak van de coronacrisis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl