Voorzitter VSN: Willem Engel niet meer op kieslijst voor Tweede Kamer, Engel zelf ontkent

Rotterdammer Willem Engel ontkent dat hij bij de verkiezingen geen kandidaat-Kamerlid meer is voor Vrij en Sociaal Nederland. Berichten daarover werden eerder in de media verspreid door de oprichter Bas Filippini.

In de partij zou ruzie zijn ontstaan over de kandidatuur van Engel. Met zijn komst zou een 'actiepartij in huis zijn gehaald'. 

Engel, de voorman van de actiegroep Viruswaarheid, zegt dat hij nog steeds op nummer drie van de lijst staat en dat de berichten van Filippini niet waar zijn. Hij laat weten dat Filippini als bestuurslid onmogelijk in zijn eentje kan beslissen om hem van de kieslijst te halen. "Hij is op eigen houtje gegaan. Het is heel onverstandig van hem."

Toch wil hij Filippini niet in slecht daglicht zetten.Ik zie het als een inzinker. Iedereen heeft weleens een slechte dag." Engel laat weten dat hij morgen rustig in gesprek met elkaar wil gaan om te kijken hoe het echt zit. "Ik heb met niemand ruzie. Of er ruzie is tussen anderen binnen de partij, dat weet ik niet."

Ook Anna Zeven, voorzitter van de partij, zou haar functie niet hebben neergelegd, zoals Filippini eerder beweerde. "Bas heeft mij uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daar wist ik niets van. Wat mij betreft ben ik nog gewoon voorzitter", laat ze in een reactie weten. Volgens Zeven heeft ze, net als Engel, 'alle steun van de leden'. "We begrijpen niet waar dit vandaan komt."

Engel en Zeven zouden geprobeerd hebben om in contact te komen met Filippini, maar dat is volgens Zeven niet gelukt. "We hebben hem herinnerd aan het feit dat dit juridisch onhoudbaar is en hem verzocht om het terug te draaien."


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws coronavirus Coronacrisis Politiek Rotterdam
Deel dit artikel: