Regioscholen doen mee aan proef met sneltest

Vijf scholen van de Rotterdamse koepel CVO doen mee aan een proef met het sneltesten op het coronavirus van leerlingen en docenten op school. Het gaat om het Marnix Gymnasium in Rotterdam-Noord, twee locaties van Melanchton in Schiebroek, Accent Praktijkonderwijs in het centrum van Rotterdam en het Farel College in Ridderkerk.

Het plan is mede uitgedacht door het Marnix Gymnasium in Rotterdam-Noord, met twee andere scholen buiten de regio. Minister Hugo de Jonge kondigde vorige week tijdens de persconferentie van dinsdag aan dat op scholen in Nederland een pilot wordt gestart met sneltesten. Dat gebeurt landelijk op twintig middelbare scholen.

Zodra een leerling positief getest is op het coronavirus, kan de hele klas zich vrijwillig laten testen op school. De uitslag daarvan volgt binnen een uur. Drie dagen na deze test wordt een tweede test afgenomen op school. Zo wordt voorkomen dat een grotere groep uit voorzorg thuis moet blijven én wordt een potentiële brandhaard snel in de kiem gesmoord. 

De proef begint waarschijnlijk op 25 januari. De eerste test wordt uiteraard pas gedaan als er op een school een besmetting is.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws coronavirus Rotterdam School
Deel dit artikel: