nieuws

Huisarts opent praktijk in coronahotspot

Huisarts Gabriëlle van Berkel (37) opende twee weken geleden een praktijk in Bergschenhoek. "Ik wist dat ik van harte welkom was hier, maar niet dat ik in één week gelijk al 600 aanmeldingen kreeg', zegt Van Berkel.
"Ik dacht in het begin aan misschien 100 inschrijvingen en langzaam wordt het steeds meer, maar na de eerste week had ik er al 600. Toen was er al best wel veel zorg, voor patiënten die al een tijd zaten te wachten met dingen en echt hebben gewacht tot ik open ging", vertelt de huisarts.
In de gemeente Lansingerland is een groot tekort aan praktijken. "Het is druk omdat mensen geen plekje hebben. Soms moeten ze zelfs naar Utrecht voor een eigen huisarts". Bij Van Berkel zijn nieuwe patiënten zeer welkom, ze kan er in totaal tweeduizend aan.

Coronadrukte

In de aanloop naar de opening van haar eigen praktijk werkte ze op de huisartsenpost. Daar had ze veel coronapatiënten, maar bang is Van Berkel niet. "De kans dat ik het oploop is in de supermarkt of bij anderen groter dan in de praktijk, hier bescherm ik me. Ik ben er niet zo angstig voor, probeer gewoon zo goed mogelijk mijn werk te doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl