nieuws

Tilburg loopt weg met 'tussenpaus' Opstelten

ROTTERDAM - Rotterdam en haar burgemeester Aboutaleb gaan door zwaar weer. Maar hoe vergaat het oud-burgemeester Opstelten bij zijn taak als interim-burgemeester in Tilburg?
Eigenlijk is Ivo Opstelten al met pensioen, maar de kroon riep hem om orde op zaken te stellen na het gedwongen vertrek van de vorige Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman.
In het Rotterdamse stadhuis wordt Opstelten nog steeds gemist. De medewerkers van het stadhuis spreken met weemoed over de oud-burgervader van Rotterdam. "Hij heeft zoveel losgemaakt", zegt een bode tegen verslaggever Ron van de Rhee van TV Rijnmond. "Het was een schat, ik mis hem nog steeds", voegt een vrouwelijke bode er aan toe.
Ook in Tilburg zijn ze erg te spreken over 'tussenpaus' Opstelten. Volgens wethouder Möller is het een charismatische bestuurder en ook de Tilburgers op straat hebben een goede eerste indruk: 'Het is geen regent en hij is recht voor zijn raap", zegt de een. "Strak en duidelijk, dat hebben we nodig in Tilburg", zegt een ander.
Opstelten is vereerd met de complimenten en voelt zich op zijn beurt ook op zijn plek in Brabant. "Zowel politiek als ambtelijk ben heel aardig ontvangen. Ik voel me zeer welkom".
Over de situatie in Rotterdam is Opstelten discreet in zijn oordeel: "Het past mij om er niets over te zeggen, maar ik wil laten weten dat ik erg meeleef met het politiekorps van Rotterdam".
Kijk naar een verslag van Ron van de Rhee

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl