Feyenoord knokt zich twee keer terug, maar verliest topper van AZ (2-3)

Feyenoord heeft zondag met 2-3 verloren van AZ. In De Kuip scoorden in de eerste helft Jesper Karlsson voor AZ en Nicolai Jørgensen namens Feyenoord. Myron Boadu scoorde in de tweede helft twee keer voor AZ, Mark Diemers maakte een goal voor de thuisploeg.
AZ was in de beginfase al snel de bovenliggende partij. De ploeg van Pascal Jansen kon dat na tien minuten ook al omzetten in een openingstreffer. Jesper Karlsson werd vrij voor het doel gezet en rondde de bal goed af: 0-1.
Feyenoord kreeg vervolgens een aantal kansen op de gelijkmaker. Nicolai Jørgensen, Steven Berghuis en Ridgeciano Haps slaagden er alle drie niet in op die treffer te maken. Nick Marsman moest vervolgens optreden. Karlsson was er op snelheid vandoor en leek binnen te kunnen schuiven, maar Marsman redde stijlvol.
Nicolai Jørgensen wist vrij snel daarna wel te scoren. Hij frommelde in het strafschopgebied de bal achter Marco Bizot: 1-1. AZ werd razend snel na de treffer van Feyenoord weer gevaarlijk. Calvin Stengs faalde oog in oog met Nick Marsman. Daardoor werd er met 1-1 gerust.
Beluister hieronder hoe de 1-1 van Nicolai Jørgensen klonk. Tekst gaat door onder fragment:
Direct na rust wist AZ weer op voorsprong te komen. Myron Boadu ontsnapte na een goede pass aan de aandacht van Uros Spajic. De spits kon daarna binnentikken. Mark Diemers kon tien minuten later de stand nog gelijktrekken. Na een prima aanval schoot hij de bal met rechts binnen.
Beluister hieronder hoe de 2-2 van Mark Diemers klonk. Tekst gaat door onder fragment:

Een resultaat leverde het niet op voor de thuisploeg, omdat Boadu twintig minuten voor tijd na een counter zijn tweede kon maken: 2-3. In de blessuretijd kreeg AZ, na tussenkomst van de VAR, nog een strafschop. Teun Koopmeiners schoot de bal vervolgens over.

Feyenoord - AZ 2-3 (1-1)

10' Jesper Karlsson 0-1
32' Nicolai Jørgensen 1-1
47' Myron Boadu 1-2
58' Mark Diemers 2-2
69' Myron Boadu 2-3
Opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Diemers (76' Pratto); Berghuis, Jørgensen (64' Linssen), Haps (56' Sinisterra)