nieuws

VIDEO: Jongeren rellen op Rotterdam-Zuid; waterkanon en traangas ingezet

Op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid is maandagavond rond 19:00 uur een groep van zo'n honderd jongeren samengekomen. Ze hebben zich er verzameld vanwege de avondklok. De Mobiele Eenheid (ME) is massaal aanwezig, inclusief waterkanon. Er wordt traangas ingezet.
Al snel is een aantal aanhoudingen verricht en zijn charges uitgevoerd. Ooggetuigen spreken over straatstenen die uit de straat worden gehaald en richting de politie worden gegooid. Op Twitter verschijnen beelden van rookbommen. In de straten zijn luide knallen te horen.
Tekst gaat verder onder de video:
Verslaggever Tenny Tenzer loopt op Rotterdam-Zuid. Bij tramhalte Randweg zijn de ruiten ingegooid. "Ik zie allemaal stenen uit de grond gehaald, die waarschijnlijk naar de ME zijn gegooid."

Politie aangevallen

Tussen het kat-en-muisspel van de politie en de jongeren door rijdt de tram nog gewoon over de Beijerlandselaan. Ook personenauto's vervolgen te midden van het tumult hun weg.
De politie roept de relschoppers op om te stoppen en te verdwijnen. "Anders zal geweld worden gebruikt", klinkt het door de megafoon. Op social media gaat een video rond waarop te zien is dat de politie wordt aangevallen met mortieren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl