VVD en Leefbaar Rotterdam eisen snoeiharde aanpak relschoppers op Zuid

In de Rotterdamse politiek is geschokt gereageerd op de rellen. Ze veroordelen de ongeregeldheden op de Beijerlandselaan.

“Deze rellen hebben niets, maar dan ook niets te maken met demonstraties tegen de lockdown", aldus Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam. De partij vindt dat er keihard opgetreden moet worden door de politie. 

De Rotterdamse VVD wil dat er alles aan gedaan wordt om de schade op de relschoppers te verhalen. VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans: “We kunnen hier maar een ding over zeggen; onacceptabel! Dit is simpelweg ontoelaatbaar gedrag van tuig dat zichzelf op deze manier in alle opzichten buiten onze samenleving plaatst.” 

De VVD spreekt zijn respect en bewondering uit voor het optreden van de politie. Het CDA en D66 sluiten zich daarbij aan. Christine Eskes van het CDA Rotterdam: "Iedereen heeft last van de coronamaatregelen. Maar dit gedrag is totaal geschift".

De PvdA Rotterdam zegt diep geschokt te zijn over de plunderingen van winkels, het geweld en de agressie richting politie. Stephan Leewis van GroenLinks: "Wat vreselijk voor alle mensen die nu hun spullen vernietigd zien worden. Dit moet stoppen." 

Ook Denk sprak zich uit tegen de relschoppers. "Sloop onze prachtige stad Rotterdam niet", zei Stephan van Baarle. "Dit gedrag heeft totaal geen zin en is bovendien tegen de wet." Van Baarle zei begrip te hebben voor de frustraties over de lockdown "maar daar helpen deze rellen niet bij", voegde hij toe.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws avondklokrellen
Deel dit artikel: