Politie weet nieuwe rellen in Rotterdam te voorkomen, 81 arrestaties

De politie heeft kunnen voorkomen dat de rellen en plunderingen, die maandag zorgden voor een chaos op de Beijerlandselaan, zich dinsdagavond herhaalden. Maar dat had wel een prijskaartje: de politie had z'n inzet verdrievoudigd.

Uiteindelijk zijn 81 personen gearresteerd. De meesten omdat ze geen geldig identiteitsbewijs bij zich hadden, anderen voor het niet naleven van de twee-persoonscoronaregel, vernieling en het negeren van de avondklok. Het merendeel van de verdachten is aangehouden op Rotterdam-Zuid en komt daar ook vandaan. Het gaat veelal om jongeren die nog thuis wonen, meldt de politie.

 

Onder de arrestanten was ook tv-presentator Danny Ghosen. Hij volgde persfotograaf Joey Bremer voor het NPO2-programma Danny's Wereld. Na kort overleg met de hulpofficier van Justitie werd Ghosen weer in vrijheid gesteld.

Afbeelding
 Danny Ghosen tijdens zijn aanhouding (Bron: JBMedia)

De schade bleef beperkt tot een aantal vernielde abri's. Achter de Beijerlandselaan is de ME even in actie geweest. Charges bleven uit. Op de achtergrond had de politie bussen van de RET klaarstaan om eventuele grote aantallen arrestanten te kunnen vervoeren.

"Het was redelijk rustig,'' zegt een politiewoordvoerder. ''Dat komt door de maximale inzet. We zijn vanaf het begin gaan waarschuwen. Dat werkt. De groepen die voor problemen konden zorgen zijn weggegaan."

Wat betreft het naleven van de coronamaatregelen maakte de politie geen uitzondering. Zo had een vriendengroep zich verzameld om een kapperszaak op de Laan op Zuid te verdedigen. "Ineens waren er vijf arrestatieteams,'' vertelt de broer van de eigenaresse. ''Ze waren het in principe eens over wat we aan het doen waren. Zij zagen dat we geen relschoppers zijn." Wel hebben de vrienden van de groep een coronaboete gekregen.  gekregen. 

Voorzorgsmaatregelen enorm

Veel winkeliers en horeca-eigenaren hadden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Op grote schaal waren etalages dichtgetimmerd en was terrasmeubilair verwijderd. In Schiedam werd metrostation Parkweg op last van de politie gesloten. 

Afbeelding

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft uit voorzorg dertien mobiele en tijdelijke testlocaties in Rotterdam gesloten. Ook woensdag blijven deze locaties nog dicht. Op deze manier wil de GGD de veiligheid van de medewerkers garanderen. Lees hier welke coronatestlocaties morgen gesloten blijven.

Afbeelding
 De grote coronateststraat op Rotterdam-The Hague Airport

Meer over dit onderwerp:
Nieuws avondklokrellen
Deel dit artikel: