Rotterdamse partijen komen met herstelplan voor de horeca

D66, VVD en Leefbaar Rotterdam hebben samen een horecaherstelplan opgesteld, om de horeca er weer bovenop te helpen als de coronacrisis verleden tijd is. "We moeten ervoor zorgen dat nú alles klaarligt, voor het moment dat er meer mogelijk is!"

Als het aan de partijen ligt, worden er nu al stappen gezet. Zo willen ze inzetten op horeca-experimenten en lange termijn verruimde terrassen. Want na de lange horecasluiting zijn de reserves wel zo'n beetje op.

"De schade kan je niet in één jaar inlopen, daarom willen wij dat de verruimde terrassen nog langer behouden blijven. Dit is een uitkomst voor ook de kleinere horecazaken", laat VVD-raadslid Dieke van Groningen weten. 

De hort op

"De uitbreiding van de terrassen is goed bevallen bij ondernemers en Rotterdammers, in de zomer liet het Rotterdam weer leven", vult Elene Walgenbach (D66) aan.

Volgens de partijen zou nú al moeten nadenken over experimenten, die dan kunnen starten als de coronamaatregelen het weer toestaan. "Heel Rotterdam snakt naar een avond de hort op. Wij willen snel fieldlabs in Rotterdam, als eerste stap richting openstelling."

Fieldlabs zijn bepaalde proeven rondom voetbalwedstrijden, concerten en festivals, waarbij wat publiek wordt toegestaan. D66, Leefbaar en VVD willen dat de horeca daarbij aansluit.

Ook zou er meer ruimte moeten komen voor de nachthoreca, die al bijna een jaar gesloten is.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Horeca Politiek terras Coronacrisis
Deel dit artikel: