Celstraf geëist voor groepsverkrachting Brielselaan Rotterdam: 'Ze hebben mijn leven totaal verpest'

Justitie heeft straffen tot vier jaar cel geëist tegen vier mannen voor een groepsverkrachting aan de Brielselaan in Rotterdam. Dat zou in de zomer van 2016 zijn gebeurd. Het slachtoffer was destijds 14 jaar oud.

Het meisje deed pas later aangifte toen bleek dat het seksueel misbruik was gefilmd en de opnames rondgingen op social media. Ze zegt dat ze niet eerder naar de politie was gestapt omdat ze anderen er niet mee wilde belasten en bang was voor de verdachten. 

Van het viertal heeft er een een bekentenis afgelegd. Hij heeft alleen iets over zijn rol verteld. De man zegt dat het meisje het zelf wilde en uitdagend had gedanst. Omdat hij heeft bekend, is tegen hem een iets lagere straf geëist: 42 maanden cel. 

Omtrek penis gemeten

De andere verdachten zeggen niet in de woning te zijn geweest. Een paar van hen zouden herkend zijn op het filmpje, onder meer aan de ringen die een van hen droeg. Bijzonder bewijs is nog door de recherche ingebracht tegen een andere verdachte: de omtrek van zijn penis is gemeten. Die bleek vier keer zo groot als gemiddeld. Het slachtoffer had een verklaring afgelegd over de forse omvang.

Het meisje zegt dat zij door haar vriendje was meegenomen naar de woning aan de Brielselaan. Daar werden de deuren op slot gedaan en het meisje zou ook in de badkamer zijn opgesloten. Zij moest gedurende een avond om de beurt seks hebben met vijf mannen. De vijfde verdachte is nog niet opgespoord. 

Justitie: "De sfeer was zeer intimiderend. Het meisje had geen enkele bewegingsvrijheid en de mannen bepaalden wat er gebeurde. Ze was totaal willoos. Ook was er een groot leeftijdsverschil." De verdachten waren destijds tussen de 20 en 24 jaar. 

'Ze hebben mijn leven verpest'

Tijdens de zitting van vrijdag werd een slachtofferverklaring voorgelezen. “Toen het filmpje op social media verscheen, ben ik platgebeld. Zelfs vreemde mannen namen contact met mij op met de vraag of ik het ook voor geld deed. Ik ben door de verdachten als een object gebruikt en ze wisten dat ik minderjarig was. Ze hebben mijn leven totaal verpest.” 

Bij drie van de vier verdachten is kinder- en dierenporno op hun telefoon gevonden. Ze zeggen dat materiaal niet zelf te hebben gedownload. Het was binnengekomen via een groepsapp. 

De rechter in Rotterdam doet waarschijnlijk over twee weken uitspraak. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws rechtbank Rotterdam-Charlois verkrachting
Deel dit artikel: