Advocaat blijft trainer Feyenoord: 'Vertrouwen van spelers in mij heeft nooit ter discussie gestaan'

Dick Advocaat blijft de trainer van Feyenoord. "Er is nooit enige vorm van wantrouwen geweest vanuit de spelers naar de staf", vertelt Advocaat vrijdag op een persconferentie. "Alleen de laatste weken vonden ze bepaalde opmerkingen van mij in de media vervelend. Daar zat vooral de irritatie."

Advocaat kondigde woensdagavond na de 3-0 nederlaag in Heerenveen te gaan praten met de spelersgroep. Uiteindelijk kwam het vrijdagochtend tot een gesprek met alleen technisch directeur Frank Arnesen en aanvoerder Steven Berghuis. "Omdat Steven de groep vertegenwoordigt leek het ons verstandig het eerst met de aanvoerder te bespreken. Daarna vertelt hij het tegen zijn spelers." 

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat de groep achter mij stond. En hun vertrouwen in mij heeft volgens de spelers zelf ook nooit ter discussie gestaan."

"Ik vind dat er sowieso een beetje reuring moet zijn bij een club, dan schoppen ze de palen eruit", vertelt de trainer van Feyenoord verder over de afgelopen dagen bij de club. "Dat kunnen wij ook wel weer een keer gebruiken."

Vertrek Petrovic

Eerder deze vrijdag werd bekend dat assistent-trainer Zeljko Petrovic vertrekt bij Feyenoord. Hij wordt de nieuwe trainer van Willem II. "Geweldig, een hele goede keus van Willem II", vertelt Advocaat daarover. "Hopelijk kan hij zijn manier van werken op de spelers overbrengen."

Volgens Advocaat is Dirk Kuyt in ieder geval geen optie voor de vrijgekomen vacature als assistent-trainer in de Kuip.

Komende zondag speelt Feyenoord om 14:30 uur in de eigen Kuip tegen PSV. De Rotterdammers moeten het dan nog altijd doen zonder middenvelder Orkun Kökcü. Er zijn geen nieuwe blessures bijgekomen.

Bekijk hieronder het hele gesprek met Dick Advocaat

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord Rijnmond Sport
Deel dit artikel:

Reageren