nieuws

Automobilist vliegt over rotonde en mishandelt ambulancebroeder en politieagent

© MediaTV
Een 47-jarige automobilist heeft vrijdagavond in Barendrecht een ambulancebroeder geschopt en een politieagent geslagen. Hij was even daarvoor met hoge snelheid over een rotonde aan de Carnissebaan gevlogen en tegen een bord en een lantaarnpaal gebotst. Door de trap die de ambulancebroeder kreeg, kon die zijn voertuig niet meer besturen en moest de agent achter het stuur kruipen.
Een getuige zag hoe de man zelf zijn auto uitging na het ongeluk. Hulpdiensten troffen hem vervolgens in het riet aan. "Hij liep daarna naar de ambulance toe en dat leek goed te gaan, tot hij de ambulancebroeder opeens met gestrekt been tegen de borst schopte", zegt een woordvoerder van de politie. Daarna kreeg een agent een klap.
Het tot bedaren brengen van de automobilist viel nog niet mee. "Hij heeft uiteindelijk kalmeringsmiddel gekregen en kon toen de ambulance in, maar de agent heeft moeten rijden. De ambulancebroeder kon dat zelf niet meer door de verwondingen."
Hij had vermoedelijk gedronken. Het bleek niet mogelijk om bij hem een blaastest af te nemen, maar er is wel bloed bij hem afgenomen om te kijken hoeveel drank hij op had.
De man is naar een ziekenhuis gebracht, omdat hij bij het ongeluk letsel had opgelopen. De politie zegt dat hij wordt aangehouden zodra hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen.