Eerste verdachten rellen Rotterdam getoond

In Bureau Rijnmond worden deze week relschoppers getoond. De uitzending staat namelijk volledig in het teken van de rellen van een aantal weken geleden op de Beijerlandslaan en de Groene Hilledijk, een belangrijke winkelstraat in Rotterdam-Zuid.

De rellen op maandagavond 25 januari betekent voor de middenstand, waarvan het merendeel vanwege de corona-epidemie gesloten is, een extra tegenslag.

De schade is fors en de verontwaardiging groot. Er zijn steunacties gestart en aan de politie-oproep om beelden te delen, is massaal gehoor gegeven. Er zijn maar liefst 6000 video’s met de politie gedeeld. Het bekijken en combineren van al die beelden kost enige tijd. Maar in deze uitzending de eerste beelden van verdachten en bovendien vertelt ook één van de gedupeerde ondernemers zijn verhaal.

Herkent u één of meerdere verdachten? Laat het de politie weten. Vermeldt eerst V, wat staat voor verdachte, daarachter de afkorting Rdam en vervolgens het nummer dat bij de afbeelding van verdachte wordt getoond. Uiteraard kunnen de verdachten zich ook melden. En dat geldt eveneens voor relschoppers, die willen voorkomen dat er beelden van hen de komende weken worden getoond.

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer over dit onderwerp:
burij15
Deel dit artikel: