Multiculturele kooklessen in de Volkskeukenstudio op Katendrecht

Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam-Katendrecht gaat een kookstudio openen in de Atjehstraat. Lokale koks van verschillende nationaliteiten kunnen daar kookles geven of gezamenlijk koken.

Het Verhalenhuis organiseert in haar pand aan de Rechthuislaan al jaren de 'Volkskeuken', waar gastkoks voor het publiek koken en ook hun levensverhaal vertellen. Ze koken op uitnodiging authentieke gerechten uit verschillende culturen: van Chinese schotels tot Syrische gerechten.

Volgens Linda Malherbe van het Verhalenhuis krijgt ze van bezoekers en gasten regelmatig verzoeken voor kooklessen. "We kunnen nu niet zo heel veel doen vanwege corona, maar we kunnen wel beginnen met het geven van online workshops bijvoorbeeld." 

Een van de vaste gastkoks is de Rotterdamse kunstenares Fenmei Hu. Ze verhuisde als 9-jarig meisjes vanuit China naar Nederland en heeft haar liefde voor koken meegekregen van haar oma. "Ik zie mezelf als 4-jarige nog zitten aan de tafel bij mijn oma, terwijl ik dumplings zit te vouwen. Het is nog steeds mijn favoriete gerecht."

Met Chinees Nieuwjaar is de coronaproof opening van de Volkskeukenstudio.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: