Bewoners flat Pompenburg ondanks winters weer in protest tegen sloop

Ondanks het winterse weer zijn de bewoners van de flat Pompenburg bij het Hofplein in Rotterdam 'gewoon' aan het protesteren. Ze zijn tegen de sloop van hun flat.

"Strijdbare bewoners van de Pompenburgflat zijn vandaag zoals gepland bij elkaar gekomen. een grote meerderheid is tegen de sloop, want ze wonen gewoon goed", schrijft SP Rotterdam, die de bewoners ondersteunt. 

Tegen de vlakte

De Pompenburg zou mogelijk tegen de grond moeten voor woontorens, die met 'goedkope bouwmaterialen worden gemaakt en waar een hogere huur gaat gelden', aldus de bewoners.

In de plannen van de gemeente staat dat er bij het Hofplein een nieuwe woontoren van 250 meter hoog moet komen. Aan weerszijden zouden nog eens twee toren van beiden 150 meter hoog moeten komen. Om het plan te kunnen realiseren moeten de kantoorgebouwen Coolsingel 6, Hofplein 33 en dus het woongebouw Pompenburg, tegen de vlakte.

De flatbewoners lieten eerder al weten bang te zijn dat ze in een kleinere woning terecht zouden komen, de huren hoger zouden zijn en dat ze aan de drukke Coolsingel zouden komen te wonen. Nu staat de flat aan het volgens de bewoners rustige Doelwater en Haagse Veer. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam flat demonstratie
Deel dit artikel: