Indiase filmmaker wint belangrijkste prijs International Film Festival Rotterdam

De Tiger Award, de belangrijkste prijs van het International Film Festival Rotterdam, is zondag naar de film Pebbles van de Indiase filmmaker Vinothraj P.S. gegaan. De film gaat over het leven in armoede in het droge, zuidelijke deel van India. Met het winnen van de prijs krijgt de regisseur 40.000 euro.

De jury van het festival zegt enorm onder de indruk te zijn van Pebbles. "Een schijnbaar eenvoudige en bescheiden film: een film waar we onmiddellijk verliefd op werden." Ook heeft heeft Vinothraj P.S. volgens de jury met een minimum aan middelen maximale impact gecreëerd.

"Hij bereikt zijn doel met dezelfde overtuiging en vastberadenheid als zijn hoofdpersonen. Het resultaat is een les in pure cinema, een film die ons, ondanks het grimmige onderwerp, boeit met zijn schoonheid en humor."

De publieksprijs was voor 'Quo vadis, Aida?'. Deze film van Jasmila Žbanić vertelt het verhaal van de genocide in Srebrenica door de ogen van een tolk van het Nederlandse VN-bataljon. De prijs van de jongerenjury was voor La Nuit des rois van regisseur Philippe Lacôte uit Ivoorkust.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws IFFR 2021 film Rotterdam Cultuur
Deel dit artikel: