Na 'Tebbie nou op je muil?!' komt Jopie Parlevliet met nieuw nummer: 'Spuitje d'r in, spuitje d'r uit!'

Cabaretier Richard Groenendijk heeft de smaak goed te pakken. Na de single 'Tebbie nou op je muil?!' komt hij met een carnavalsnummer: 'Spuitje d'r in, spuitje d'r uit!' Een knipoog naar de vaccinatie tegen het coronavirus.

Ook in dit nummer kruipt Groenendijk in de huid van alter ego Jopie Parlevliet. Zijn vorige single is meer dan anderhalf miljoen keer via YouTube bekeken en zou een eenmalig project blijven. Volgens Groenendijk was er vraag naar meer en heeft Jopie zich snel, 'mede dankzij een doos Bossche bollen', laten overhalen ook deze single in te zingen.

Tekst gaat verder onder de video


"De mensen zitten opgesloten door de lockdown én de avondklok", zegt Jopie. "Mijn Brabantse vrienden moeten bovendien ook nog het carnaval missen. Maar als ik enigszins verlichting kan brengen met een vrolijke noot, dan moet ik dat gewoon doen!"

De tekst 'Spuitje d'r in, spuitje d'r uit. Zo gaat ie goed!' gaat over het vaccineren tegen corona. "Ik weet best dat het vaccineren met wat hobbels verloopt en dat de overheid er de handen vol aan heeft", zegt de cabaretier.

Tekst gaat verder onder de video

"Er blijven altijd mensen die zeuren, klagen, bekritiseren en zwartkijken.  Ja, ik kan ook géén single maken, dat is het alternatief. Maar ik kies er dus voor om positief te blijven en de moed erin te houden. Want als we die laten zakken, zijn we nergens!"

Het lied is een nieuwe versie van de carnavalshit 'Puntje d'r in, puntje d'r uit' van De Slijpers uit 1981.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Muziek Richard Groenendijk
Deel dit artikel: