nieuws

ss Rotterdam op zoek naar vrijwilligers voor oefening

ROTTERDAM - De directie van de ss Rotterdam is op zoek naar 1000 vrijwilligers die aanstaande donderdag kunnen deelnemen aan een grote veiligheidsoefening aan boord van het schip.
Met behulp van de vrijwilligers worden dan alle denkbare rampen geoefend: van brand aan boord tot een terroristische aanslag.
Het doel van de oefening is om te kijken of bezoekers van het schip binnen 15 minuten geëvacueerd kunnen worden. De vrijwilligers worden aanstaande donderdag aan boord ontvangen en rondgeleid op de ss Rotterdam. Daarna volgt de oefening.
De afgelopen weken zijn daarvoor bewoners van Katendrecht benaderd en diverse vrijwilligersorgansaties. De renovatie van de ss Rotterdam is overigens zo goed als klaar. Het meubilair is geplaatst en de vloerbedekking is bijna overal gelegd. Het wachten is nu op de opening en alhoewel de directie er niets over kwijt wil is de kans groot dat het voormalige vlaggeschip van de Holland Amerika Lijn binnen enkele weken dan toch eindelijk opengaat voor het publiek.
afbeelding: het theater aan boord van de ss Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl