Speciale klok telt 100 dagen af tot start Songfestival in Rotterdam

De Songfestival presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager zijn donderdag speciaal naar het Museumpark in Rotterdam gekomen om een tijdelijke aftelklok te onthullen. Het aftellen naar de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2021 kan beginnen.

De aftelklok is een lichtobject van een digitale klok, bedacht en gecreëerd door het Rotterdamse kunstcollectief Mothership. Zij zijn onder andere bekend van de droneshow met Oud en Nieuw, de draaiende lampen op de Laurenskerk en het verlichten van de brandgrens.

Het aftellen naar Eurovisie Songfestival 2021 is begonnen!

Met de onthulling van de klok wordt ook het centrale Songfestival thema, OPEN UP, als het ware geactiveerd. "We tellen samen af en stellen ons honderd dagen lang open door ervaringen, dromen, hoop, nieuws en andere verhalen te delen, gekoppeld aan het getal van de dag", aldus burgemeester Aboutaleb.

'Blijdschap, hoop en vrees liggen dicht bij elkaar'

De burgemeester stond ook kort stil bij de bijzondere plek van de klok, pal naast het Erasmus MC. "Blijdschap, hoop en vrees liggen dicht bij elkaar en dat is vandaag hier nog maar eens bewezen".

Bekijk de reportage in de video hieronder

De klok wordt dagelijks handmatig verzet. Op sommige dagen gebeurt dit door een speciale gast. Wat er de komende 100 dagen nog meer staat te gebeuren wilde Aboutaleb niet verklappen: "Verrassing!"
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Songfestival Rotterdam
Deel dit artikel: