Vriends terug bij selectie Sparta voor duel met Fortuna

Verdediger Bart Vriends is zaterdagmiddag weer inzetbaar bij Sparta. De Rotterdammers spelen dan om 14:15 uur op het eigen Kasteel tegen Fortuna Sittard. Die wedstrijd zou eigenlijk zaterdagavond gespeeld worden, maar is door de winterse omstandigheden vervroegd.

Trainer Henk Fraser heeft daar begrip voor. "Het gaat niet alleen om de kou, maar het veld kan best wel hard zijn. Natuurlijk hebben wij vroeger ook op harde velden gespeeld, maar op het moment dat het mis gaat rekenen we de KNVB daar ook op af. Dus we moeten er professioneel mee omgaan."

Duarte en Auassar

Vorige week werd de uitwedstrijd bij VVV-Venlo afgelast en dat kwam Sparta niet slecht uit. Naast Bart Vriends zijn ook Deroy Duarte en Adil Auassar inmiddels hersteld van lichte pijntjes.

Vriends liep een scheurtje in zijn bovenbeen op tijdens de eerste training van januari en moest sindsdien toekijken bij Sparta. "Dat ging de goede kant op, leek het. Na twee weken dacht ik me weer te kunnen melden op de training, maar toen schoot het er toch weer in", vertelde Vriends afgelopen zondagmiddag.

De afgelopen weken speelde Tom Beugelsdijk centraal achterin bij Sparta, als vervanger van Vriends. "Je hebt altijd voor- en tegenstanders, maar Tom heeft zeker aangetoond dat het niet zo onlogisch was om hem erbij te halen", zegt Fraser, die ook blij is voor zichzelf. Mede op voorspraak van hem kwam Beugelsdijk naar Het Kasteel. "Natuurlijk wil ik m'n gelijk halen. Ik ben ook een mens. Gezien de mogelijkheden van de club was het heel logisch om Tom erbij te halen."

Het duel tussen de nummer elf en twaalf van de eredivisie is zaterdagmiddag uiteraard volledig live te volgen via Radio Rijnmond. De uitzending begint om 14:00 uur.

Meer over dit onderwerp:
Sport Sparta Rijnmond Sport
Deel dit artikel:

Reageren