15 jaar cel voor doodschieten Poolse man in Capelle aan den IJssel

Een 37-jarige Rotterdammer is vrijdag door het gerechtshof in Den Haag tot vijftien jaar cel veroordeeld voor een dodelijke schietpartij in Capelle aan den IJssel. Op een parkeerterrein aan de Wiekslag werd op 3 januari 2017 een 47-jarige Pool vijf keer in zijn borst geschoten, terwijl hij zijn auto inparkeerde. De man overleed ter plekke.

Het is nog altijd niet duidelijk waarom de verdachte de man neerschoot. Ze kenden elkaar niet en het slachtoffer had geen contacten met criminelen. Eerder verklaarde de verdachte dat hij schoot omdat hij dacht dat de Poolse man hem zou aanrijden. 

De procedure heeft bij de rechtbank en het gerechtshof lang geduurd. De verdachte wilde namelijk niet meewerken aan een onderzoek waarmee besloten moest worden of de man wel of geen tbs moest worden opgelegd. De deskundigen hebben uiteindelijk geadviseerd dit niet te doen. 

De vijftien jaar gevangenisstraf is niet alleen voor de schietpartij in Capelle aan den IJssel. De Rotterdammer stond ook terecht voor verboden wapenbezit, een mishandeling en een bedreiging met een mes op de West-Kruiskade in Rotterdam.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Capelle aan den IJssel Moord
Deel dit artikel: