nieuws

Veel vraagtekens rond 'beschoten' jongetje in Crooswijk

ROTTERDAM - De politie heeft nog geen idee door welk projectiel een 8-jarig jongetje uit Rotterdam-Crooswijk vrijdagmiddag in het hoofd is geraakt. Tijdens het spelen schoot een projectiel in het hoofd van het slachtoffertje.
Artsen hebben hem onderzocht maar besloten het voorwerp om veiligheidsredenen te laten zitten. Het jongetje is inmiddels van de intensive care af, maar zijn toestand is volgens een politiewoordvoerder zorgelijk.
Het jongetje liep vrijdagmiddag rond half vijf een school binnen in de buurt van het speelplein aan de Spiegelnisserstraat. Daar klaagde hij bij een begeleidster over pijn in het hoofd. Toen bleek dat er ook bloeddruppels op straat lagen werd de ambulance gebeld. Op de intensive care van het ziekenhuis zag de arts dat het jongetje een projectiel in z'n hoofd had:
In de buurt doen verschillende verhalen de ronde. Sommige mensen dachten dat het knallen afkomstig was van vuurwerk. Maar de broer van het slachtoffer denkt dat de jongen getroffen is door een kogeltje uit een luchtdrukpistool. Hij zegt dat zijn broer rechts op de slaap is getroffen en dat het projectiel nog in zijn hoofd zit.
De politie is een uitgebreid buurtonderzoek begonnen maar dat heeft tot nu toe nog niets opgeleverd. Ook is er een 3D-scan gemaakt om te zien wat de baan van het projectiel is geweest. Ook dit heeft nog niets uitgewezen.