Tramschutter Gökmen T. steekt bewaarder in De Schie neer

De Utrechtse tramschutter Gökmen T. heeft woensdagmiddag een bewaarder in de Rotterdamse gevangenis De Schie in gezicht en nek gestoken. Het personeelslid raakte lichtgewond. De bewaarder is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld, bevestigt een woordvoerder van de gevangenis.

De actie had plaats op afdeling A3, de afdeling in de Schie waar terroristen zitten. Het wapen heeft hij vermoedelijk zelf gefabriceerd. De aanleiding voor de steekpartij is onduidelijk.

De 39-jarige T. opende op 18 maart 2019 het vuur in een Utrechtse tram. Vier mensen overleden, zes personen raakten gewond. T. werd vorig jaar veroordeeld tot levenslang. Hij ging niet in hoger beroep.

T. werd verdedigd door de Rotterdamse advocaat André Seebregts, die aan hem was toegewezen. De advocaat werd tijdens de zaak bespuugd door de verdachte. Hij is nu niet meer zijn advocaat.

Gökmen T. is na zijn daad in een strafcel geplaatst. De directie van De Schie heeft aangifte gedaan. Justitie is een onderzoek naar de toedracht van het voorval gestart.

Hij heeft levenslang, maar kan na 25 jaar een verzoek tot vrijlating indienen. Bij zijn verzoek tot vrijlating zal elke daad worden meegewogen.

De Schie in Rotterdam is naast Vught en Zwolle de gevangenis met een terroristenafdeling. Op de Rotterdamse afdeling is plaats voor veertien plekken.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam De Schie
Deel dit artikel: