Kap duizend bomen Heinenoord begonnen; omwonenden stappen naar de rechter

Bewoners uit de Hoeksche Waard en Barendrecht stappen naar de rechter om verdere bomenkap bij Heinenoord te voorkomen. Maandagmorgen zijn aannemers met de kap begonnen ter voorbereiding van de aanleg van een natuurbegraafplaats en de bouw van windmolens.

"Donderdag zaten we nog bij de bezwaarcommissie van de gemeente Hoeksche Waard. Toen is niet gezegd dat de kap maandag zou beginnen. Dat was misschien wel zo fatsoenlijk geweest", zegt Peter de Lange, de advocaat die de belangen van omwonenden dient. Zij willen niet dat de bomen verdwijnen.

Tekst gaat verder na beelden van de kap in Heinenoord

De Lange wil via een kort geding, dat dinsdagmiddag dient, afdwingen dat de kap stopt. Dat betekent dat de werkzaamheden van Renawble Energy Factory (REF), in opdracht van onder meer Eneco, moeten worden stilgelegd.

Volgens de gemeente Hoeksche Waard betekent een bezwaarprocedure niet dat een project wordt stilgelegd. Het kappen moet klaar zijn voor 15 maart als het broedseizoen begint. De gemeente zegt dat alle bomen worden vervangen door een nieuw exemplaar.

Afbeelding

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Hoeksche Waard windmolen Eneco Barendrecht
Deel dit artikel: