Rotterdamse winkelier baalt van uitgelekte foto van Hugo de Jonge zonder mondkapje

'Pure onzin' vindt de eigenaar van een hobbywinkel in Rotterdam de ophef die is ontstaan na een uitgelekte foto van Hugo de Jonge (minister Volksgezondheid) in zijn winkel zonder mondkapje. Het is volgens hem in goede harmonie gegaan. De winkelier wil geen commentaar geven omdat 'alles wordt opgeblazen'.

De Jonge liet eerder deze maand zijn schaatsen slijpen toen Nederlanders met de strenge vorst massaal het ijs opgingen. Een foto van de Rotterdammer, waarop hij geen mondkapje draagt in de winkel, lekte afgelopen weekend uit. Die foto was bedoeld voor privégebruik.

Tekst gaat verder onder de tweet

De Jonge liet via zijn woordvoerder aan De Telegraaf al weten dat het mondkapje alleen af ging voor de foto. Wel gaf hij toe dat hij het mondkapje beter op had kunnen houden. Ook de eigenaar van de winkel baalt duidelijk van de ontstane ophef. 

Politici in opspraak

Het is niet de eerste keer dat een politicus in opspraak komt vanwege het niet naleven van de coronamaatregelen. Wopke Hoekstra (CDA) besloot vorige week een rondje te schaatsen met Sven Kramer in Thialf (Heerenveen) en Rob Jetten (D66) werd sportend gespot in een sportschool.

Ferd Grapperhaus (CDA) schudde vorig jaar zomer handen en omhelsde zijn schoonmoeder op zijn trouwfeest.

Deel dit artikel: