Voetbalvereniging Steeds Hooger blijft bij wens eigen complex

Voetbalvereniging Steeds Hooger uit Rotterdam-West denkt dat het nog steeds mogelijk is om op de locatie aan de Kanaalweg te blijven én uit te breiden. De gemeente wordt opgeroepen nog eens goed naar de mogelijkheden te kijken. Als verhuizen onvermijdelijk blijkt, wil de club een eigen complex behouden in de buurt van de huidige locatie. De club is bang dat veel jonge voetballertjes stoppen als de afstand te groot is.

Het is maandagochtend en de jonge spelers van de club zijn bezig met een training op het veld. Voor het hek - op de parkeerplaats - staan ouders toe te kijken. Donkere wolken hangen boven de club.

Steeds Hooger heeft de afgelopen jaren veel jonge leden erbij gekregen en heeft dringend behoefte aan een tweede kunstgrasveld. Maar dat kan niet op de locatie waar ze nu zitten; de Kanaalweg. De gemeente heeft besloten dat de club een andere locatie moet zoeken om uit te breiden. Lukt dat niet, dan kan de club in het slechtste geval worden opgeheven en moeten de leden ondergebracht worden bij andere verenigingen. 

Afbeelding

Toch blijven op locatie Kanaalweg?

Een paar dagen na de gemeenteraadsvergadering waar dit besluit genomen, heerst er nog steeds verbazing. Voorzitter Sander Vis van Steeds Hooger: "Er is behoorlijk wat op ons af gekomen. Als je bezig bent met mogelijkheden om de club uit te breiden. En na een lange vergadering is uiteindelijk de conclusie dat zelfs de mogelijkheid zou bestaan om deze club op te delen of op te splitsen. Dat komt wel binnen. Zeker bij de ouders en de kinderen".

Juist deze vereniging met zoveel jongeren heeft een eigen complex nodig vinden ze bij Steeds Hooger.
Zo ziet de vereniging nog steeds mogelijkheden om alsnog op de Kanaalweg te kunnen blijven en ook uit te breiden.

De voorzitter herhaalt zijn eerdere betoog dat de nabije manege niet afwijzend staat tegenover een nieuwe plek. Die plannen heeft de gemeenteraad niet gekozen, maar de clubvoorzitter wil ze nogmaals onder de aandacht brengen.

Afbeelding

Nieuw complex niet te ver weg

Frank Tiel is voorzitter van de jeugdafdeling. Hij geeft aan dat de club bij een nieuwe locatie niet te ver van de wijk Blijdorp moet zijn. De kinderen komen vaak zelf op de fiets en bij een verder gelegen complex zou dat wel eens een probleem kunnen worden. Hij hoort dat sommige ouders het daar wel over hebben. Gevreesd wordt dat mensen dan vertrekken bij Steeds Hooger. 

Hoe onzeker de toekomst ook is, ze gaan er bij Steeds Hooger vanuit dat het goed moet komen. Tiel: "Uiteidelijk komt er een oplossing. De leden hebben gezegd er samen met de gemeente de schouders onder te zetten. We blijven positief."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Voetbal
Deel dit artikel: